GlassCarve on Lasin Brilliant-hionta on käsityötaitona lähes hävinnyt. Vain muutama henkilö maailmassa hallitsee sen yhtää korkealla tasolla kuin hiojamestarimme Gary Davies. Pitkällä urallaan hän on työskennellyt sekä lasinhiojana, että hiontamestarina mm. Iso-Britanniassa sekä Maltalla. Suomeen Gary muutti vuonna 2019 elämänkumppanin löydyttyä täältä monien sattumusten kautta.

Gary on saanut oppinsa lasin brilliant-hiontaan lasinhiojamestarin oppipoikana Englannissa. Oppipoikana aloittaessaan hän oli vasta 17-vuotias. Pelkästään harjoitteluvaihe, ennen varsinaiseen lasinhiojan työhön pääsemistä kesti useita vuosia. Lasinhiojan täytyy samanaikaisesti ymmärtää estetiikkaa ja muotoja, tuntea ja kyetä muokkaamaan työkalunsa, sekä hallita itse lasin käsittely ja tietää, miten lasi käyttäytyy hiottaessa. Nämä taidot kehittyvät vain pitkällisen harjoittelun ja hiontatyön tekemisen kautta. Myöhemmin urallaan Gary on itse toiminut mestarina uusille ammattiin opetelleille oppipojille. Toivottavasti myös Suomesta löydämme tulevaisuudessa innokkaan opiskelijan, jolle Gary voi siirtää taitonsa.

Joitakin esimerkkejä lasinhiojamme Garyn aikaisemmista töistä

Andrew Winch Designs Co., Iso-Britannia, sai Wold Superyachts Award of 2014 -palkinnon Madame Gu jahdin sisustuksesta, johon Gary teki Brilliant-hiotut lasit.

Sanderson Hotel London, suuri määrä Brilliant-hiottuja pöytätasoja

Victor Hall & Sons Antiques, Brilliant-hiottuja peilejä ja lasipaneeleita heidän yksilöllisiin huonekaluihinsa. Victor Hall & Sons Antique on The Guild of Master Craftsmen UK yhdistyksen jäsen.

The Coca-Cola Company, Brilliant-hiottuja peilejä

Tennent Caledonian Breweries, Brilliant-hiottua lasia ja peilejä heidän maailmankuuluihin skottilaisiin pubeihinsa.

Charles Rennie Mackintosh Foundation, säätiön erityisluvalla Gary on valmistanut ja suunnitellut eri puolille Iso-Britannia Brilliant-kaiverettuja designlaseja, joiden inspiraationa on toiminut Charles Rennie Mackintoshin muotoilu.

Ufferbacken 12
07880 Liljendal

+358 50 4092989

Y-tunnus:
2991627-4

Copyright © 2019 GlassCarve Tmi